Basic Instinct til tops på NFT

Basic Instinct skærer målstregen først for Martin Hansen (Foto: Danny Stenbæk)

Efter “nullet” senest vendte Basic Instinct tilbage på vinderpladsen onsdag eftermiddag på NFT.

Træneren Martin Hansen sad selv bag 20:10-favoritten Basic Instinct, der åbnede i tredje par indvendigt, inden den kom frem i andet spor og frem til føringen efter 800 meter, efter en åbning på 26,2/500 meter.

Fremme i spidsen fik Basic Instinct lov til at bestemme alt og den fireårige svenskefødte hest holdt hele vejen til mål, til sejr i 1.17,8/2680 meter snore. Der var 5.000 kroner i førstepræmie til Panamera Racing.

»Sidst var lidt en prøve på hvor han var og i dag ville jeg gerne køre lidt med ham så da jeg hørte vi havde åbnet 26/500 mente jeg nok, at det var tid at køre frem«, forklarede Martin Hansen i sejrsinterviewet.

»Jeg regnede med at Steen (Juul – red.) ville slippe og det gjorde han jo også. Siden blev han noget flegmatisk så jeg kunne ikke køre så meget fra som jeg ville til slut«, fortsatte Martin Hansen efter sejren.

»Om han tager det her løb vel så har vi kig på noget på Copenhagen Cup-dagen til ham«, afrundede Martin Hansen. Forinden havde et andet Panamera Racing-opdræt været til start på NFT.

Den fireårige svenskfødte hoppe Heyhohereshegoes sæsondebuterede med sin træner Jan Kramer i vognen. Parret kom til at sidde i tredje par indvendigt og siden fjerde par udvendigt undervejs.

22:10-spillede Heyhohereshegoes tog dog ikke afgørende meter ind mod løbets slutning og endte på femtepladsen i 1.16,2/2140 meter auto. Kredsen bag hoppen kunne bogføre 500 kroner for femtepræmien.